‘Tijd voor jezelf doet goed, maar ook aan je lief’

Zij had een afspraak met vriendinnen juist die avond! Hij zou alleen thuis zijn, en dat viel hem zwaar, vooral nu. Ze hadden wel eerst samen snel, gezond en toch lekker gekookt, maar toen zat hij wat wezenloos voor zich uit te kijken. Hij miste haar. Gelukkig ging de telefoon. Wat heerlijk om lekker bij te kletsen en gewoon te vertellen wat er allemaal zomaar bij hem opkwam en niet ‘afgeluisterd’ te worden door zijn lief die altijd op de achtergrond aanwezig is. Hun relatie leed er niet onder. Ieder deed zijn ding, maar toch… Daarna lekker zijn muziek hard aan en zijn boek nog even uitgelezen. Niet de afwas natuurlijk, dat kon morgen wel weer, want nu was hij moe en had behoefte aan rust.

Genieten

Bovendien is er in een huishouden altijd wel werk, maar tijd voor jezelf was schaars. Laatst had hij het er nog met een vriend over gehad. Hoe zorg je voor balans in je leven? Tenslotte was dit een bijzondere avond, er was veel gebeurd vandaag en veel om te overdenken. Het liefst had hij dit met haar direct besproken, maar ja, zij heeft ook haar leven. Dit accepteren en het haar vooral gunnen! HijĀ  voelde zich blij worden en genoot van dit moment. Later toen zij natuurlijk toch weer niet op de afgesproken tijd het portier van zijn wachtende auto opende en haar vent zo rustig aantrof, was ze aangenaam verrast. “Fijne avond gehad, schatje?”, vroeg hij met oprechte belangstelling. “Kom mee, want je zult wel moe zijn!” Ze was opgelucht en ontspande zichtbaar.

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met , , .