‘Zij namen tijd om in de diepte te gaan’

“Hoe lang blijven jullie hier?”, vroeg ze. “Een weekend!” “Wauw, míjn ouders keken rond, dronken twee glazen wijn en vertrokken weer!” Jonge mensen doen alles snel en lijken oppervlakkig, maar deze opmerking van een zojuist afgestudeerde studente aan Goldsmiths gaf haar te denken. Londen was druk, gehaast, vol met mensen en allemaal onderweg naar iets. Samen kijken, luisteren, vragen, eten, en nog eens luisteren… Kunst en de kunstenaar begrijpen, doe je niet in een uurtje. Gelukkig staan er banken in sommige musea, dacht zij toen ze de volgende dag in Tate Modern waren, want de diepte ingaan kost ook energie. Luisteren is leeg zijn van je eigen gedachten en gevoelens, acceptatie van wat er tegen je wordt gezegd, gevoelig willen zijn voor wat je hoort en ziet, en flexibel – een kunst!. EASY? Een relatie hebben en onderhouden, doe je niet zomaar, met je partner of wie dan ook!

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met , .