‘De ander spontaan helpen’

Liefhebben kun je leren, zeggen ze. Iedereen heeft in zichzelf vast wel meerdere keren ervaren wat echte liefde met je doet. Het doet je bergen verzetten! Die liefde wil je samen met je levenspartner ook voor de rest van je huwelijksleven. Vraag: maar hoe zet je jouw talenten in om de liefde tussen jullie levend te houden? Antwoord: hem je hulp spontaan aanbieden. Zo kreeg zij een prima kans om haar kooktalenten in te zetten voor hem. Hij had een werk-vergader-etentje geregeld, maar nog geen kok. ‘Koken voor vier doe ik met plezier, dus voor twee keer vier moet ook wel lukken’, bood zij hem liefdevol aan. Recepten zoeken op haar ipad, rekenen, lijstjes maken, volle tassen slepen, en dan blijken de pannen niet groot genoeg! Geen paniek, maar gewoon rustig overleg, want doorgaan wil ze! Samen naar de plaatselijke winkel want de tijd is krap. Een pan voor het leven gekocht – goed voor haar dochter – later! En dan horen: ‘het lekkerste eten ooit’! Een omhelzing van hem en een pluim op haar pruik. 
Maar koken voor acht is meer werk dan zij dacht!

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met .