‘Zij voelde zijn liefde’

Sparen is ín, dus waarom niet eens een paar dagen de stortingen bijhouden? Zo gebeurde het haar op een keer dat haar man vroeg, wat zij graag wilde dat hij voor haar deed deze week. “Misschien kun je de juiste verfpot klaarzetten en een kwast, dan verf ik morgen rustig dat stukje vloer“, was haar antwoord al vrij snel. Zij zou al enkele jaren dit klusje klaren, vind het ook leuk, maar het kwam er maar niet van. Een uur later kwam zij achter de telefoon vandaan, en wat zag haar oog? Hij zat op zijn knieën met veel plezier en deed, nog meer dan zijzelf van plan was, haar uitgestelde werkje! W.F.Harley beschrijft in zijn boek: ‘Wat wil hij, Wat wil zij?’ over de liefdesbank die nooit sluit. “De vraag of twee mensen bij elkaar passen, heeft meestal niets te maken met een mysterieus optelsommetje van eigenschappen. Wel met de bereidheid en de vaardigheden die u hebt voor het vervullen van andermans behoeften.” “Iedereen heeft een Liefdesbank”, zo schrijft Harley en hij gelooft dat dit figuurlijk gesproken, waar is, en dat er een storting volgt op de bank wanneer je na een ontmoeting een prettig gevoel overhoudt. “In mijn Liefdesbank-systeem is elke korting of opname een bepaalde hoeveelheid liefdeseenheden waard.” Interessant om hiermee rekening te houden in het contact met je partner. Het krediet van haar man op haar Liefdesbank was flink gestegen na deze!

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met .