‘Zij vindt emotionele zekerheid belangrijker’

Hij was bezig met zijn promotieonderzoek. Het boekje schrijven kostte hem veel tijd, maar het idee dat het hem meer financiële zekerheid zou geven, hield hem op de been. Elke avond ‘sloot’ hij zichzelf op in zijn werkkamertje en had nauwelijks tijd voor koffie. Zij waardeerde dat hij zo hard werkte en toch veel zorg had voor hun gezin, maar mistte zijn aandacht. Ze voelde zich steeds meer alleen, ook al woonden ze samen in één huis en ze samen het bed deelden. “Nabijheid is me niet genoeg, en een vast inkomen is van latere zorg”, verzekerde ze hem toen hij haar vroeg wat ze nodig had en wat haar gelukkig maakte. “Ik wil er toe doen voor jou”, bracht ze er timide uit. Na een lang gesprek werd hem duidelijk wat ze precies bedoelde. “Voor mij is ‘ons’ belangrijk, weten dat ík en de kinderen vóór jouw werk komen. Dat geeft mij zekerheid en gevoel van veiligheid, en financiële problemen kunnen we dan ook wel aan.” Hij werd stil, zijn ogen waren geopend door haar kijk op het leven, en het feit dat voor haar emotionele verbondenheid belangrijker was dan financiële, maar hij had wel wat extra tijd nodig om dit echt goed tot zich door te laten dringen!

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met .