‘Mannen willen respect voelen’

Ze hebben het bloemperk in hun voortuin vergroot. En nu dan de bloemen, maar welke kleuren, dacht zij. Hij was helemaal verliefd op de roze-rode valeriaan die er al stond en wil er het liefst nog meer van. Er bloeien ook al fel rode bloemen voor de ramen en een perk met paarse lavendel zou goed erbij passen, dacht zij. Hij stelde voor om de kleuren af te wisselen, een perkje lavendel, valeriaan, dan weer lavendel, en weer valeriaan. “Nee, dat kan niet, want daar is niet genoeg plaats voor”, antwoordde zij direct. “Wacht even”, zei hij, “doet het er niet toe wat ik vind? Het gaat er niet direct om of het kan, maar dat je tenminste naar mijn voorstel luistert. Ik voel me genegeerd door jou en dat maakt me boos.” Ze had haar tong wel af willen bijten, want haar reactie was weer eens te snel geweest. Zij had natuurlijk wel naar hem geluisterd, maar geen waardering getoond voor zijn idee, realiseerde zij zich. Tijdens hun avondwandeling kwam zij er op terug en dat vond hij fijn en van zijn ergernis bleef niets meer over. Mannen, en ook haar man, willen dat je regelmatig je respect toont, ongeacht of hij op dat moment aan je verwachtingen voldoet. Boosheid is vaak de reactie van mannen als ze gebrek aan respect ervaren. “Ik kan dus mijn liefde aan hem laten voelen door respect voor hem te tonen door zijn mening serieus te nemen”, zei ze later tegen een vriendin. “Dank je, zo’n tip kan ik ook wel gebruiken”, antwoordde ze blij.

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met , , .