Opzoek naar de ander

Wederkerigheid

Gaat het me lukken? Ik wil jou vinden vandaag, maar hoe ga ik het doen? We hadden een afspraakje vanochtend bij de koffiehoek van de bakker. ‘9:00 sharp, na de kapper’, had je gezegd. Ik was er, maar jou kon ik niet vinden. Jouw favoriete koffie en een choco muffin besteld en ook voor mijzelf. ‘He, ben je hier’ hoorde ik je om 9:10 verbaasd uitroepen. Hij had mijn fiets of auto niet zien staan en was maar even een winkel in gelopen. Ik begreep deze mannen logica niet, en deed opnieuw een poging je te vinden in een gesprek. Ik vertelde wat me bezig hield, maar ik merkte al snel dat jij ook niet leeg was. Toen we allebei weer thuis waren na onze afzonderlijke boodschappen en ik naar de tuin was gelopen, kwam jij me zoeken. Na wat heen en weer gepraat, besloten we een tuinklusje aan te pakken en ik zou je helpen. Al doende raakten onze hoofden leeg van onze eigen zorgen doordat we op elkaar gericht waren en de een de ander graag wilde helpen. Wederkerigheid moet je willen.

Tip: Help elkaar regelmatig

Geplaatst in Relatie verhalen, Tips.