‘Haar eerste liefde’

Voorgelezen worden in bed is voor haar heerlijk. Lezen in bed deed zij altijd graag, maar sinds zij contactlenzen draagt, lukt dat niet goed. Altijd te weinig licht met die bril op! Hij leest ook graag en zo kwam het ervan dat hij haar ging voorlezen in bed. Nu zijn ze bezig met ‘Eerste Liefde’, een novelle uit 1860 van Toergenjev. Een zestienjarige jongen gaat met zijn ouders op het platte land buiten Moskou de zomer doorbrengen. Hij wordt al snel verliefd op het vijf jaar oudere buurmeisje, maar blijkt niet de enige. Zo dwaalden haar gedachten onwillekeurig terug naar de tijd dat zij verliefd werd en er ook meerdere meisjes om hem heen dwarrelden. Spelen met de aanbidders is voor een vrouw niet moeilijk, zo ook voor ZinaÏda, het meisje in het boek. Je hoeft maar even wat langer te kijken naar een man of extra te glimlachen en het staat genoteerd! Zo kijkt ze wat langer naar hem, naast haar, en hoort aan zijn stem dat hij écht zijn best doet voor haar om de spanning weer te geven. En niet een week lang, maar nu al vele maanden. Ze is ineens weer klaar wakker en streelt zijn haar. Ja, hij is en blijft haar eerste liefde!

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met .