‘Zij wil emotionele betrokkenheid voelen’

In de eerste jaren van hun huwelijk hadden hij en zij gemerkt dat samen leven veel meer is dan samen in een huis wonen. Het ‘huis’ moet gebouwd worden in liefde, en dat leer je ook door de verschillen in elkaar te ontdekken, zeker in geval van emoties. Er gebeurt van alles in de ander, maar zij zag alleen dat hij zich terugtrok bij hun problemen en geen enkele emotionele reactie vertoonde. Mannen zijn zo, dacht ze dan weer denkend aan haar broers. In stilte was hij dan bezig om oplossingen te zoeken en kwam daar later dan op terug. Voor haar was zijn verstandelijke reactie op haar probleem een afwijzing op haar zelf. ‘Ik lijk er niet toe te doen voor jou’, kwam er dan eindelijk uit. Gevoelens had hij toch ook, want hij was heel gevoelig naar de kinderen toe en dat had haar lichtelijk verbaasd. Ze begon langzaamaan te leren en vertelde hem hoe hard zij het juist op zulke kritieke momenten nodig had dat hij zijn arm om haar heen deed! Zij voelde zich dan weer veilig en dan kwam de rest ook wel.

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met , .