Nieuwe fase in je relatie (2)

En dan gaat opeens de wekker. 7:00 Uur, tijd om snel op te staan want het is Oma-Dag. Geen koffie en ontbijtkoek op bed vanochtend, wat een verandering. Bij de jaarwisseling een nieuwe ‘mindmap’ gemaakt, maar nog niet beseft wat dit gaat inhouden: vroeg op en de file inrijden!

Maar wat doe je zoal de hele dag in een ander zijn huis? Op de avond voordat we vertrekken maken we onze tassen klaar. Sorteren en clusteren onze werkzaamheden, want ook al heb je de leeftijd van 65 bereikt, gewoon doorwerken en zinvolle activiteiten ontplooien is het meest gezonde wat je kunt doen.

Daar zijn we dan lieve kleinzoon. De jonge vader wijst ons zijn zoon en toont de aantekeningen. De jonge moeder heeft een survivaldoos gemaakt met alles erop en eraan. Geweldig dit moet gaan lukken! “Maar waar is de magnetron dan? De fles moet warm!” Als oma wil ik snel de 5 minutenklusjes regelen en laat ik opa de luier verschonen. Ik roep hem terug en natuurlijk begrijpt hij direct dat de oven een combi is.

“Voeden, met de speen op de juiste stand, én een spuugdoek, én volgens tijdschema.” Dit inplannen is snel geleerd, maar toch….  Niet vreemd dat al die jonge ouders zonder ervaring wat verstoord en geïrriteerd raken door zoveel nieuwe handelingen om over de nieuwe verantwoordelijkheid nog maar te zwijgen. Maar dit voelen grootouders ook.

In een lief klein boekje schrijf ik mijn ervaringen. Zo kan ik ze bijhouden, maar de details loslaten om vooral te genieten van deze nieuwe uitdaging. Voor ik het weet doe ik aan mindmapping! “Mijn kleinzoon houdt me jong”, dacht ik en reed jou en mij voldaan naar huis. De schattige babygeluidjes klonken nog na in onze oren.

Geplaatst in Relatie verhalen.