Vergeven kan bij mij beginnen…

samenvatting vergeven en verzoenenWorkshop: Gedoe-geruzie-gekwetst over vergeven en verzoenen.
Een workshop om te voorkomen dat kleine dingen groot worden.

Zaterdag 13 februari: Hierbij een korte samenvatting in woorden waarover deze workshop ging. Er is niet altijd die liefde tussen elkaar die je zou wensen. ‘Tussen stellen is ruzie maken een veel voorkomend tijdverdrijf’ volgens Alfons Vansteenwegen, ‘en ze staan er ook meestal niet bij stil.’  Dat deden wij wel afgelopen zaterdag met een dertigtal stellen. Dialoog is nodig!

Vergeven wanneer je de ander gekwetst hebt, is het herstellen van de eenheid die verbroken is. Vergeven voorkomt stapelen van irritaties, waardoor een explosie uit blijft. Waardevol, verfrissend, inspirerend en vooral liefdevol is het wanneer je zelf als eerste begint met vergeven. Verzoenen gebeurt tussen de twee en vraagt tenminste om ander gedrag. Wacht niet af, de tijd heelt geen wonden – ook niet de kleine-, mensen wel. Breng liefde waar die niet is, en je vindt liefde.

 

Geplaatst in Actueel en getagd met .