‘Geluk is een blik van iemand die jou aardig vindt!’

Tip: ‘Kijk elkaar bij thuiskomst in de ogen’. Zorg dat de ander voelt dat je blij bent dat hij/zij er weer is. “Ja, dat klopt, maar dan moet het niet te laat op de avond zijn, anders lig ik al in bed.” Bij ons werkt dit niet, zei ze me, want hij is altijd te laat thuis! “Maar misschien kunnen we er iets op verzinnen, want ik geloof er wel in.” Het kan een hulp zijn en we hoorden dat het  bij anderen wel werkte. “Eerst was alleen de hond blij als ik thuiskwam. Nu is zij het ook en houden we elkaar vast!” Of “Onze relatie is echt veranderd sinds we dit meer doen, we zien elkaar weer staan. Echt een hulp!”

Aandacht voor elkaar doet er toe in een relatie. Aandacht maakt je blij. Ze weet dit maar al te goed. Gewoon weglopen naar boven om daar te gaan werken, doet ze niet meer zónder dit te zeggen. Het is niets bijzonders, maar je voelt je samen gelukkiger.

Geplaatst in Relatie verhalen en getagd met , , .